Salon TV Ünitesi Dekorasyon

Salon TV ünitesi dekorasyon önerileri farklı alternatifler halinde sıralanabilir. TV ünitesi bir salonda yer alabileceği gibi oturma odasında bulunan mobilya modüllerinden oluşabilir. Raflı ya da dolaplı üretilebileceği gibi TV üniteleri sadece panellerden oluşan yapıda da tasarlanabilir.

TV ünitesi üzerinde yer alan raflar ya da depolama alanları işlevsel olması bakımından ortamın düzenli kalmasına yardımcıdır. Birçok dekorasyon malzemesi ile şekillendirilebilen bu tür mobilyalar bulundukları mekanda da ilgi odağı olma özelliğine sahiptir.

Salon TV Ünitesi Dekorasyon

Salon TV Ünitesi Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Salon TV ünitesi dekorasyonu yapılırken mobilyanın kullanılacağı alanın ölçülerine uygun mobilya seçilerek işe başlanmalıdır. Bir mobilya dekorasyonunun çeşitli aşamaları vardır. Bunun için ilk aşama ölçümleme yapmak olmalıdır.

Eşyaların yerleşim alanının tespit edilmesi ise sonraki aşama olurken ne tür bir tarzın yansıtılmak istendiğine bağlı olarak mobilya seçimi yapılır. Renk tercihleri de bu sürecin bir parçası olurken günün trendleri ya da kişisel beğeniler renk seçimi sırasında dikkate alınabilir.

TV ünitesinde çekmece ya da dolapların olması genellikle her ev dekorasyonunda tercih edilen bir durumdur. Bu tür parçalar mobilyayı fonksiyonel hale getirdiğinden aynı zamanda da avantaj yaratır.

TV ünitesinde yer alan rafların dekorasyonu için çok sayıda alternatif kullanılabilir. Canlı çiçekler, fotoğraflar, kitaplar, farklı aksesuarlar bu tür bir alanda görsel açıdan güzel bir etki yaratabilir. Vazo, çerçeve, biblo ya da daha farklı aksesuarlar aracılığı ile bu raflarda göz alıcı görsel bir etki yaratılabilir.

TV ünitesinin dolapları yerden olabileceği gibi duvara monte edilmiş şekilde de tasarlanabilir. Alt dolapların kapaklı olarak üretilmesi sayesinde bu alan depolama alanı olarak kullanılabilir. TV ünitesi salon ya da oturma odasının ilgi noktası olacağından etrafında koltuk takımları yerleştirilir.

Koltuk takımı seçilirken alanın büyüklüğüne bağlı olarak L tipi koltuklar ya da takım olarak tasarlanmış modeller tercih edilebilir. Küçük ev dekorasyonu yapılırken sıklıkla L tipi koltuklar, köşe koltuk takımları daha iyi bir sonuç elde edilmesine yarar.

Geniş bir odada tasarım yapılacağı zaman koltuk takımı için büyüklük sorunu ortadan kalkar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ise gereğinden küçük boyutlarda eşya seçerek büyük salon ya da oturma odalarında boş alanlar bırakılmamasıdır.

Alanın dengeli kullanıldığı bir mekanda daima hoş bir görsel etki yakalanabilir. Yaşam alanının göz yormadan insanı rahatlatan bir etkiye sahip olması oldukça önemlidir. Bu sebeple de çok sayıda eşya ile alanın doldurulması, gözü yoracak kargaşadan, dağınıklıktan uzak durulması önerilir.

Salon TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Salon TV ünitesi seçileceği zaman dikkate alınması gereken çok sayıda ayrıntıdan biri de salonun büyüklüğü olmalıdır. Büyük bir salona yerleştirilecek TV ünitesi ile küçük bir salondaki ünite ebatları arasında fark olması kaçınılmazdır.

Ayrıca depolama ihtiyacının ne oranda olduğu da model seçimi sırasında dikkate alınmalıdır. Başka depolama alanlarının olduğu mekanlarda raf ve dolap sistemleri olmayan daha düz ve sade hatlardan oluşan TV üniteleri tercih edilebilir.

Paneller aracılığı ile TV ünitesinin yerleştirileceği alanda dekoratif bir etki bu şekilde elde edilebilir. Ayrıca ışıklandırma da TV ünitesi için önemsenmesi gerekenler arasındadır. LED ışık kullanıldığında bunun nereye yerleştirileceği, renk sıcaklığının ne olması gerektiği de önemlidir.

TV ünitesi hangi duvara yerleştirilecekse duvar rengine de dikkat edilmelidir. Duvarın tamamını kaplayacak bir TV ünitesi söz konusu ise karşı duvar ve odadaki diğer duvarlarla uyum yakalamak önemlidir.

Duvar boyası kullanılmayıp duvar kağıdı kullanılacaksa bu defa kağıdın rengi ve deseni de dikkate alınması gerekenlerden biri olur. Bir TV ünitesi tasarlanırken kullanım amacına yönelik ürün seçilmesi gerekir.

Klasik TV ünitesi tasarımlarında sıklıkla kullanılan cam raflar kapalı olarak tasarlanmış ise bir sergi alanı işlevi görebilir. Bu sergi alanında bazı özel eşyaların yerleştirilerek görsel açıdan sunumu yapılabilir. Cam dolaplar sayesinde hem sergileme hem de tozdan korunma yapılarak işlevsel bir sonuç elde edilebilir.

Küçük bir mekan için TV ünitesi seçileceği zaman depolama alanları önemli hale gelir. Alt ve üst dolapların varlığı sayesinde ortamın derli toplu olması sağlanabilir. Salonda düzenli bir görüntü sağlamanın yolu bu tür bir TV ünitesi tercih etmek olur.

Bir TV ünitesi aynı zamanda evin genel dekorasyonu ile de uyumlu olmalıdır. Evin genel tasarımı klasik stilde ise kulplu ya da ayaklı modeller daha etkileyici sonuçlar verebilir. Ayrıca TV ünitesine yerleştirilecek olan televizyonun büyüklüğü de önemlidir.

Televizyon büyük ebatlı ise ve duvara monte edilmesi söz konusu olduğunda raflı üniteler daha sağlıklı sonuç vermesi bakımından tercih edilir. Ayaklı televizyonlarda ise büfe üzerine yerleştirme yapılması gerektiğinden büfeli modellerin seçilmesi uygun olur.

Bir televizyon ünitesinin kolay monte edilebilir olması da önemli ayrıntılar arasındadır. Ayrıca kullanılan malzeme kalitesi de önemlidir. Dayanıklı ve uzun yıllar kullanıma uygun ürünlere sahip olabilmek için kaliteli malzemelerden üretilen modeller tercih edilmelidir.

Yaşam alanının sık kullanılması durumunda evin temizliği önemli bir soruna dönüşebilir. Temizlik sırasında kolay ulaşılamayan alanlar sorun yaratacağından ayaklı modellere yönelmek uygundur. Bu sayede alt alanların temizliği kolay yapılabilir.

Duvara monte edilen dolaplardan oluşan bir TV ünitesi de yerden yüksek olacağı için temizlikte sorun yaratmayacaktır. Salon TV ünitesi tercihi yapılırken kullanım ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerekir. Buna ilaveten TV ünitesinin diğer eşyalar ile uyum içinde olması da önemlidir.

Modern Tarzda Salon TV Ünitesi

Modern tarzda salon TV ünitesi seçileceği zaman renklerden kullanılan eşyaların boyutlarına kadar birçok detaya dikkat edilmesi gerekir. Açık renklerin sıklıkla tercih edildiği modern stilde genellikle mekan küçükse L tipi koltuklar kullanılır.

Köşe koltuk takımları veya L tipi koltuk takımları açık renk olduğunda açık gri gibi tonlarda bir TV ünitesi tercih edilebilir. Koltukların veya duvarların nötr renklerden seçilmesi durumunda da açık renk duvar boyaları ile denge sağlanabilir.

Küçük mekanlarda açık renkler daha geniş bir etki yaratabilmesi bakımından görsel algı üzerinde etkilidir. Bu sebeple koyu renklerden küçük evlerde kaçınılması gerekir. Kullanılmak istendiğinde ise aksesuarlarda koyu renkler seçilerek ilgi noktaları oluşturulabilir.

Modern TV ünitesi gri tonlarında olabilir. Ahşap TV ünitesi kullanılarak mekanda sıcaklık hissi yaratılabilir. Ahşap mobilyalar daima bulundukları mekana sıcak bir dokunuş ekler. Ahşap mobilyaların yaratacağı yaşanmışlık hissi de bir ortamı ev sıcaklığına dönüştürebilme özelliğine sahiptir.

Minimalist Stilde Salon TV Ünitesi

Minimal tarzda eşyaların açık renklerden ve olabildiğince sadelikten yana kullanıldığı görülür. Küçük yaşam alanları için ideal çözümler sunabilen minimalist tarzda, alanın işlevsel mobilyalar kullanılarak dekorasyonu yapılmalıdır.

Küçük bir alanda çok sayıda depolama ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu ihtiyaçların giderilebilmesi ise çekmece, sandık, açılıp kapanabilen eşya seçimleri ile mümkündür. Katlanabilen yemek masaları, açılıp kapanabilen orta sehpalar, açıldığında yatak olabilen koltuk takımları ya da sandıklı puflar küçük bir mekanda depolama ihtiyaçlarına ya da alandan kazanmaya olanak tanır.

Minimalist tarzda en sık tercih edilen koltuk tip ise L koltuklardır. L koltuklar çok sayıda kişinin oturabileceği bir yaşam alanı yaratır. Ayrıca yerleştirileceği alanın daha işlevsel kullanılmasına imkan tanır. Oluşacak hareket boşlukları bu tip koltuklar sayesinde daha fazla olur.

İskandinav Stilde Salon TV Ünitesi

İskandinav stilde salon TV ünitesi tercih edileceği zaman klasik ahşap mobilyalardan söz edilmesi uygun olur. İskandinav tarzda sadelik öne çıkarken sıcak bir ortam yakalanabilir. Bu tür tasarımlarda beyazlar, nötr tonlar ve doğal ahşaplar en sık karşılaşılanlar arasındadır.

Basit çizgilerden oluşan bu stilin aydınlık bir mekan yarattığı görülürken sıcak dokunuşlar İskandinav stilde öne çıkar. Bu stildeki mobilyalar 20. yy’da öne çıkmaya başlarken ahşap, tuğla ve benzeri doğal malzemeler sayesinde sıcak etki yaratan bir tarzı ifade eder.

Doğal ışıktan yararlanılması İskandinav tarzın önemli bir özelliği olurken mekanda aydınlık ve havadar bir etki yakalamak bu stilde mümkündür. Az ayrıntı ve doğal çizgiler bu tarz mobilyaları öne çıkarır, aynı zamanda şık bir ortam yaratamaya da yarar.

Doğanın daha yakından hissedildiği İskandinav tarzında canlı bitkilerin bir dekorasyon ögesi olarak kullanıldığı görülür. Ayrıca nötr renkler de bu tarz mobilyalarda öne çıkar. Dokulu kumaşların daha sık kullanıldığı İskandinav stilde sadelik ve işlevsellik önemlidir. Raflar, sepet ve dolaplar bu tarz mobilyalarda sık kullanılan unsurlardır. Depolama ihtiyaçları bu şekilde karşılanır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.